|
|
|
DRUVSORTER
|
|
|
|
Här nedan följer en beskrivning av de vanligaste och mest kända vindruvssorter. Listan är en personlig druvtolkning av undertecknad. Beskrivningarna är mina egna ideer om hur de vanligaste druvornas karaktärer är. Att känna till druvornas färg, doft och smak är grunden för att bli en vinkännare. För vissa druvor finns även exempel på druvtypiska eller viner som till en del består av aktuell druva och
Listan är inte på något sätt komplett, utan den är endast ett urval av de viktigaste druvorna.
|
 |
Synonymer för druvsorter kan göras hur lång som helst och innehåller alltid felaktigheter och olika tolkningar.
Ett exempel: Druvan Malbec har jag hittat 36 olika synonymer för…
Varför jag inte anser det relevant att försöka ha en komplett synonymlista.
Till de vanligaste druvorna har jag lite personliga mat-vinkombinationer.
Kanske något som passar Dig?
Klicka på på bokstäverna nedan för att lista druvsorter som börjar på just den bokstaven.
|
Dolcetto
Blå druva , "den lilla söta", som odlas i Piemonte och som har varierande halter av tannin och är lätta och nästan söta i smaken med spetsig syra och inslag av mullbär och bittermandel. Inte så märkvärdiga, men lättdruckna och behagliga
|
Dorin
Se Chasselas.
|
Dornfelder
Ansedd som Tysklands bästa rödvinsdruva. Korsning mellan flera gamla tyska druvsorter som blir vanligare i alla vinregioner. Druvan ger relativt mörk must med bra syra och frukt, vilket gör det möjligt att ekfatslagra vinerna. Ersätter idag ofta till och med Spätburgunder (Pinot Noir).
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|