|
|
POTATISSOPPA FRÅN BRUNNSVILLAN | | | |
|
|
Ingredienser:
1 kg potatis i tärningar
3 msk smör( eller olivolja)
2 dl hackad selleri
2dl hackad palsternacka
2 dl hackad lök
3 dl morötter
1, 5 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 tsk torkad mejram
1 tsk salt
2 lagerblad
1 tsk malen svartpeppar
1 dl finhackad persilja
|
Gör så här:
Gör så här:
Smält smöret i tjockbottnad gryta (helst järngryta). Lägg i lök och bryn den gyllengul, tillsätt sedan selleri, morot,palsternacka och potatis. Bryn alltsammans i smöret/oljan i några minuter. Koka upp vatten med buljongtärning. Häll buljongen över grönsakerna, lagerblad och låta allt koka i 15-20 minuter tills morötterna och de övriga grönsakerna är nästan färdigkokta . Krydda med salt, peppar och mejram. På slutet tillsätts den klippta persiljan (som ej skall kokas).
Serveras med ostsmörgåsar.
Dryckesförslag:Vatten!
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|