|
|
PARMARULLAR MED ÖRTKRYDDA KIKÄRTSPURE | | | |
|
|
Ingredienser:
Parmaskinka
2 dl kikärter
1 medelstor purjolök
1 msk rosmarin
½ l vatten
2 tärningar buljong (höns- eller grönsaks)
½ dl olivolja
färsk basilika
|
Gör så här:
Gör så här:
Blötlägg kikärterna 8-10 timmar. Koka dem, purjon och rosmarinen i buljongen i 1½ timme tills de är riktigt mjuka. Kör med olivoljan till en puré. Blanda i basilikan precis på slutet.
Lägg ut parmaskinka, klicka på puré och rulla ihop. Täck med plastfolie och ställ kallt. Ta fram dem ur kylen och låt dem återta rumstemperatur före servering.
Lämplig dryck är ett torrt mousserande vin
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|