|
|
MARIENRAT ANKBRÖST | | | |
|
|
Ingredienser:
600 g ankbröst ,2 msk olja Marinad :1/2 dl sojasås ,1/2 dl torrt vitt vin ,3 msk socker . Sås:1 stor gul lök, 1 dl rödvin ,1 msk olivolja ,1/2 l viltbuljong ,1/2 dl balsamvinäger ,1 tsk salt ,1 tsk svartpeppar
|
Gör så här:
Gör så här:
Stek ankbröstet gyllenbrunt med skinnsidan ner. Vänd köttet och bryn även köttsidan.
Blanda alla ingredienserna till marinaden och låt det koka upp snabbt. Lägg i ankbrösten med skinnsidan uppåt. Koka på svag värme i 10-15 minuter. Ös hela tiden köttet med marinaden. Tag upp ankbrösten och låt dem vila i en kvart.
Tillred såsen undertiden: Stek finhackad lök i lite olja. Tillsätt balsamvinäger, vin och buljong. Reducera vätskan till hälften och smaka av såsen. Lägg ner ankbrösten i den varma såsen och värm upp dem, samtidigt som såsen öses över. Passande vin är ett syrligt vin helst från druvan Pinot Noir
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|