Facebook   Instagram  

Vinexperten.se INKOKTA PERSIKOR MED HALLONMOS

Linje
Ingredienser:

1,5 liter vatten
5 dl socker
6-8 stora mogna persikor (ekologiska och fasta), skalade och urkärnade
10 cm vaniljstång eller 3 msk vaniljpulver
Sås
500-600 gr djupfrusna hallon eller färska (ekologiska)
2 msk strösocker
2 msk sött marsala vin eller annat sött vin
Gör så här:

Gör så här:
Koka uppvatten med socker, tillsätt vaniljpulver och lägg i persikohalvorna. Låt dem sjuda tills de är mjuka 10-15 minuter. Mosa hallonen genom en fin sil med en stor matsked., och smaksätt moset med lite socker och sött marsala vin.
Lägg upp persikorna med en hålslev, häll lite hallonsås över och garnera med vispad grädde.
Drick ett sött mousserande vin till


« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53