Facebook   Instagram  

Vinexperten.se ITALIENSK FÄRSKOST

Linje
Ingredienser:

Italiensk färskost
(Bengts midsommarost)

3 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta (pressad)
örtsalt
färsk persilja (mycket finhackad)
Gör så här:

Gör så här:

Häll gräddfilen i ett melittafilter. Ställ den i melittafilterbehållare, som står ovanpå ett stort vattenglas. Ställ detta i rumstemperatur i minst 12 timmar. Då rinner vasslan av gräddfilen. Vasslan kan användas som vätska vid matlagning. Det som blir kvar i melittafiltret är en halvfast vit färskostmassa. Denna smaksätts med pressad vitlök, lite persilja(som måste vara färsk) och lite örtsalt. Rör om allt mycket noga och ställ den kallt.
Passar utmärkt som buffémat och framförallt till färskpotatis och sill. Givetvis så kan receptet fördubblas med 6 dl gräddfil, men vitlöken räcker fortfarande med 1 klyfta.
Kryddingen kan varieras tex, paprika, chili, körvel etc.
Smaklig måltid
Bengt Sundén


« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53