|
|
|
BENGTS FÄNKÅLSFISK | | | |
|
|
Ingredienser:
8 hg torskfilé helst färsk eller hällefrundafilé
2 stora fänkålsknölar
2 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
1 dl torrt vitt vin.
2-3 tsk torkad dragon
eller några kvistar färsk
2 tsk salt
saften av en halv citron
persilja
smör
|
Gör så här:
Dela fänkålen i centimeter stora bitar. Koka den tills den nästan är mjuk. Smörj en ugnseldsfast form med smör. Bred ut fänkålen i formen. Skär filéerna i 3-4 cm stora bitar. Bred ut den och slå över vitt vin, citron och lite fänkålsspad. Strö över salt och dragon. Blanda grädde och mjöl till en slät redning. Bred utredningen över fisken. Lägg eventuellt över några tunna smörskivor över gratängfatet. Grädda i 200 graders värme i 30-40 minuter. Strö över finklippt persilja innan servering. Serveras med kokt potatis och gröna ärtor. Här är det som vanligt mycket viktigt med goda råvaror. Färsk hällefrundafilé ger den elegantaste och mest välsmakande maträtten. Undvik frysta fiskfiléer.
Serveras med potatis eller ris, samt gröna ärtor
Serveras med ett torrt vitt vin.
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|