|
|
|
ITALIENSK PATÉ | | | |
|
|
Ingredienser:
6-8 portioner, ca 10 skivor
Ugnstemperatur 200º
Puré:
250 g färsk spenat,
250 g zucchini
1,5 dl mellangrädde
3 msk potatismjöl
5 ägg ekologiska
1 liten knippa persilja
1 liten knippa gräslök
1 tsk salt och 1 tsk vitpeppar (knappt)
Sås:
2 dl matyoughurt turkisk
2-3 msk pepparrot, nyriven
örtsalt
Blanda allt, smaka av.
|
Gör så här:
Gör så här:
Förväll spenaten i 3- 5minuter och låt den kallna. Skala zucchini och kärna ur dem samt skär dem i tärningar och koka dem i saltat vatten i 5-10 minuter. Mixa dessa grönsaker med persilja och gräslök till en slät pure. Tillsätt grädde och salt, peppar. Mixa lite till så det blir en jämn smet. Smörj en 2 liters bakform med smör. Häll i smeten och grädda i 1-1,5 timmar i 200 graders temp. i ett vattenbad. Täck formen med al-folie om blandningen blir mörk på ytan.
Tag ur formen låt den kallna en stund och stjälp upp den på en skärbräda.
Skär patén i skivor och servera den med youghurtsåsen samt en bit rökt kalkon.
Ett glas vitt italiensk vin från Piemonte är in så dumt som dryck!
Smaklig måltid!
Bengt Sundén
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|