Facebook   Instagram  

Vinexperten.se TORTA SABBIOSA

Linje
Ingredienser:

TORTA SABBIOSA
(Italiensk sandkaka)

250 gr rumsvarmt smör
300 gr strösocker
4 ägg delade i gulor och vitor
2 msk mjölk
2,5 dl maziena
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form, cirka 24 cm i diameter med smör och bröa den med ströbröd.. Rör sockret och smöret tills det blir mycket ljust och poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör kraftigt tills nästa tillsätts.
Bland mjölet och maziena med bakpulver. Vispa äggvitorna riktigt hårt och bland ned det tillsammans med mjölet i smör-sockerblandningen.
Häll smeten i formen och grädda den i ugnen i ca. 1 timma. Låt kakan svalna i formen.
Servera med ett halvsött Moscatovin från Italien.
Kan också serveras med färska jordgubbar, grädde och ovanstående vin


« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53