|
|
FRITTATA DI CIPOLLE | | | |
|
|
Ingredienser:
Frittata di Cipolle
(Lökomelett från Campania)
1dl olivolja
1hg prosciuttio(skinka) i tärningar
5 stora gula skivade lökar
8 färska myntablad eller tsk torkad mynta
6-7 ägg
1 dl mjölk
3 msk färskriven parmesanost
2 msk riven pecorinoost
2 msk hackad färsk basilika
eller 2 tsk torkad.
4-5 mogna tomater i små bitar
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar malen
|
Gör så här:
Gör så här:
Fräs löken i en del av oljan tillsammans med prosciuttio och mynta. Häll över i en ugnseldfast form. Fräs tomaterna i resten av oljan. Lägg dem ovanpå löken.
Vispa samman ägg och mjölk. Rör i osten salt, peppar och basilika. Häll blandningen över lök och tomater. Grädda i 200 grader i cirka 30 min.
Ätes varm med en bit bröd, sallad och ett glas vin.
Lika god kall dagen efter(eller godare) och suverän som utflyktsmat!
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|