|
|
BRUSCHETTA MED PARMASKINKA | | | |
|
|
Ingredienser:
5 mogna tomater
1 gul lök, 1 vitlöksklyfta, ½ dl olivolja, 1 msk balsamvinäger, 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar
3 kvistar basilika, 2 msk olivolja från Toscana eller Umbrien, 4 skivor bröd (enligt mitt recept), lite ruccolasallad och 8 skivor parmaskinka.
|
Gör så här:
Gör så här
Klyfta tomaterna. Hacka tomatköttet. Skala och hacka den gula löken och lägg i en skål. Skala och pressa ner vitlöksklyftan och lägg i tomatköttet. Blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
Lägg basilikabladen i skålen. Häll på lite olivolja på brödskivorna och grilla det på grillen eller stek det i olivoljan på spisen. Salta och peppra.
Fördela salladen på brödet och lägg på skinkan. Fördela sedan tomatröran på skinkan och ta ett par varv med svartpepparkvarnen på varje smörgås och njut.
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|