|
|
|
BRUNNSVILLANS PASTA- OCH KYCKLINGSALLAD | | | |
|
|
Ingredienser:
250 g spiralmakaroner
1 grillad kyckling
1 gul lök
3 avokador
1 mogen mango (och/eller 1 papaya)
1 ask ruccolasallad)
ev torrostade pinjenötter
DRESSING:
0,5 dl färskpressad limejuice (2 frukter)
0.5 dl citronsaft
3 msk sweet chili
0,5 dl olivolja
salt
svartpeppar
|
Gör så här:
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Bena ur kycklingen. Skär köttet i mindre bitar. Kycklingen och pastan kan gärna vara ljummen.
Skala och skiva löken tunt. Stek den lätt i lite olivolja. Dela avokadorna. Ta bort kärnorna. Gröp ur köttet och skär det i skivor. Skala och kärna ur frukterna. Skär dem i skivor/bitar. Dela salladsbladen i mindre bitar.
Blanda lök, avokado, frukt och sallad försiktigt med kycklingen och pastan. Vänd runt utan att mosa sönder.
Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
Lägg upp salladsblandningen. Häll över dressingen. Strö ev över rostade
pinjenötskärnor.
Serveras med ett torrt vitt vin från Österrike eller ett rosévin från Sydafrika, Chile eller Spanien
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|