Facebook   Instagram  

Vinexperten.se ÖLMARINERAD VILTGRYTA

Linje
Ingredienser:

ca 700 gr grytkött av älg eller rådjur

olivolja

1,5 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

1 tsk paprika pulver

2-3 msk tomatpure

12-14 små gula lökar

200 gr champinjoner



Marinad:

1 flaska öl

1 stor gul lök i skivor

2 kryddnejlikor

2 morötter i bitar

12 vitpepparkorn

10 torkade enbär (krossade)
Gör så här:

GÖR SÅ HÄR:

Blanda marinaden i en skål och lägg i köttet otinat om det är djupfryst. Marinaden ska täcka köttet. Tillsätt ev mer öl. Täck skålen och låt den stå kallt 6-8 timmar. Ta upp köttet och torka av det. Bryn det i lite olivolja. Salta, peppra och strö över paprika. Rör om, tillsätt marinad och tomatpuré.


Koka på svag värme under lock tills köttet är nästan mört, ca 1 timme.

Skala och bryn lökarna. Lägg dem i grytan. Låt allt koka ytterligare tills köttet är mört, ca 10 minuter. Ansa och skölj champinjonerna. Bryn dem i lite fett.

Blanda ner svampen i grytan. Smaksätt.


Tillsätt rikligt med persilja och servera med kokt potatis och sallad


« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53