|
|
ÖLMARINERAD VILTGRYTA | | | |
|
|
Ingredienser:
ca 700 gr grytkött av älg eller rådjur
olivolja
1,5 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 tsk paprika pulver
2-3 msk tomatpure
12-14 små gula lökar
200 gr champinjoner
Marinad:
1 flaska öl
1 stor gul lök i skivor
2 kryddnejlikor
2 morötter i bitar
12 vitpepparkorn
10 torkade enbär (krossade)
|
Gör så här:
GÖR SÅ HÄR:
Blanda marinaden i en skål och lägg i köttet otinat om det är djupfryst. Marinaden ska täcka köttet. Tillsätt ev mer öl. Täck skålen och låt den stå kallt 6-8 timmar. Ta upp köttet och torka av det. Bryn det i lite olivolja. Salta, peppra och strö över paprika. Rör om, tillsätt marinad och tomatpuré.
Koka på svag värme under lock tills köttet är nästan mört, ca 1 timme.
Skala och bryn lökarna. Lägg dem i grytan. Låt allt koka ytterligare tills köttet är mört, ca 10 minuter. Ansa och skölj champinjonerna. Bryn dem i lite fett.
Blanda ner svampen i grytan. Smaksätt.
Tillsätt rikligt med persilja och servera med kokt potatis och sallad
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|