|
|
PURJOKYCKLING | | | |
|
|
Ingredienser:
(snabbt och lättlagat)
1 purjolök tunt skivad
140g (1pkt) bacon i strimlor
5-6 kyckling filéer
1 dl torrt vitt vin
1 dl mellan grädde
1 dl riven lagrad stark ost
1 tsk färskmalen svartpeppar
örtsalt
smör
olivolja
|
Gör så här:
Gör så här:
Skiva purjolöken och skär baconet i strimlor. Fräs dessa båda ingredienser i lite olivolja.
Tillsätt vittvin, mellangrädde, svartpeppar och lite örtsalt. Låt allt småkoka 5-8 min.
Lägg detta i en smord eldfast form.
Dela kycklingfiléerna i 2 cm tjocka skivor. Fräs dessa mycket snabbt i en mycket het stekpanna med smör. De skall endast bli stekta på ytan. Krydda dem efteråt med salt och peppar. Lägg kycklingbitarna ovanpå purjo-baconblandningen i formen.
Strö över osten. Gratinera i 225 grader i 20-25 min.
Servera med avorioris och en blandad sallad.
Serveras med ett fruktigt vitt eller rött vin
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|