|
|
FIKONMARMELAD | | | |
|
|
Ingredienser:
500 gr fikon
3 dl cider
3-4 dl strösocker
3 msk syltad ingefära
skal och saft av en citron
1/2 flaska Certo
|
Gör så här:
Så här gör du:
Hacka fikonen och låt dem dra i cider i 6-10 timmar. Tag de mjuka fikonbitarna och cidern och blanda i hackad ingefära, citron och citronskal och strösockret. Låt koka häftigt i 5 minuter.
Ta grytan från värmen och rör ner certo. Häll upp på rena, varma burkar.
Servera marmeladen med en lagrad parmesanost eller pecorinoost. Ett fylligt rödvin tex Amarone är utsökt till.
Njut!
Bengt Sundén
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|