Facebook   Instagram  

Vinexperten.se SYDITALIENSK PAPRIKASOPPA

Linje
Ingredienser:

2 st. gula lökar
5 st. orange(eller gula)paprikor
3- 4 msk olivolja från Sicilien
2 hönsbuljongtärningar
2 st. vitlöksklyftor
1 msk strösocker
2 dl vitt torrt vin
6-7 dl vatten
svartpeppar
chilipulver
salt
1 dl grädde

1 kruka färsk basilika
1-2 dl olivolja från Sicilien
lite gourmetsalt
Gör så här:

Hacka och fräs lök, vitlök mjuk i olivolja i en gryta. Tillsätt grovskuren paprika och låt allt fräsa i 5 min. Tillsätt vin, vatten, buljongtärningar och samtliga kryddor.
Låt allt koka tills paprikan är mjuk (15 min).
Mixa soppan slät med mixer eller matberedare.
Tillsätt grädde och låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Mixa basilika, olivolja och salt.
Häll upp soppan i portionstallrikar och dekorera soppan med basilkaoljan som ringlas i mönster över tallriken. Serveras med brytbröd och en lagrad greveost.
Denna soppa är utmärkt till förrätt eller som ensamrätt. Lätt att tillaga i förväg innan gästerna kommer. Viktigt för smaken och den vackra färgen är den gröna basilikaoljan som är så smakrik och vacker mot den orangegula färgen.
Serveras med ett vitt torrt vin från Sicilien
Utsökt god maträtt!


« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53