|
|
|
VINJULKORV(LÄTTTILLVERKAD) | | | |
|
|
Ingredienser:
Ingredienser:
500 g nötfärs
500 g fläskfärs
1,5 msk salt
1 dl potatismjöl
ca 5 dl mjölk
1 dl portvin
1 dl finhackad persilja
3 pressade vitlöksklyftor
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk malda nejlikor
2 tsk grovmalen kryddpeppar
2 tsk vitpeppar
3-5 meter fjälster blötlagda i 4-6 timmar
|
Gör så här:
Tillagning:
Blanda allt kött samt nitritsaltet väl med händerna eller i blandare. Kör hela mängden kött i processorn tillsammans med potatismjölet och mjölken och portvinet till en slät smetfärs.
OBS! Ingredienserna måste vara iskalla. Vänd sedan ner resten av ingredienserna i smeten och krydda med salt och nymalen vitpeppar från kvarn.
tilsätt övriga kryddor. Fyll de väl sköljda fjälsterna väl i kallt vatten.
Fyll fjälsterna till hälften med smeten.
Bind korvarna i 15 cm längder med bomullssnören (värmetåligt matlagningssnöre)
Frys in de korvar du inte skall koka omedelbart
Stick korvarna ett antal gånger, så att de inte spricker. Sjud korvarna försiktigt i saltat vatten med lite kryddpeppar, nejlikor, gul lök och lagerblad.
Drick en god öl eller ett vitt kryddigt vin som tex. Gobelsburg Gruner Veltliner nr 2775, 82 kr
Bengt Sundén
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|