|
|
MUSSLOR I VIN | | | |
|
|
Ingredienser:
3-4 dl torrt vitt vin
2 gula lökar tunt skivad
1 vitlöksklyfta finhackad
1-2 tsk torkad timjan
1-2 lagerblad
2-4 msk smör
1-2 msk mjöl
1dl grädde
1- 2 nävar färska musslor
eller
2 –3 burkar musslor + spad
Örtsalt och svartpeppar
|
Gör så här:
Koka vin, gul lök, vitlök, timjan och lagerblad i 20-30 min. Sila av spadet. Fräs smör och mjöl och späd med vinspadet och grädde + ev musselspad. Allt skall få en tjock såsig konsistens nästan som en stuvning. Smaka av med salt och peppar. Servera med vitt vin, sallad och bröd.
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|