|
|
POCHERADE OSTRON | | | |
|
|
Ingredienser:
12 ostron
1 liten gul lök finhackad
1 citron klyfta
0,5dl vitt torrt vin
svartpeppar
1 äggula
1 tsk dijonsenap
0,5 dl olivolja från Toscana
Färsk grönsallad
2 tsk dansk körvel helst färsk.
|
Gör så här:
Gör så här:
Öppna ostronen och häll av spadet i en liten kastrull. Lägg i löken och vinet och låt sedan ostronen sjuda 1-2 minuter i spadet. Ta upp ostronen och lägg dem svalt. Koka ihop spadet tills en 0,5 dl återstår. Låt det svalna. Pressa i citronsaften, lägg i äggulan och senapen och vispa ihop allt med oljan droppvis till en majonäs i en mixer eller matberedare. Smaka av med svartpeppar och finhackad körvel. Förvara allt i kylskåp tills strax före serveringen. Lägg då lite finskuren sallad i det väl rengjorda ostronskalet, lägg i ostronet ovanpå och slå på lite majonäs. En perfekt förrätt, som kan göras i ordning flera timmar i förväg och är utsökt till en ung frisk chablis eller annat syrligt smakrikt vitt vin!
Smaklig måltid !
Bengt Sundén
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|