|
|
|
ASIATISKT KYCKLINGSPETT | | | |
|
|
Ingredienser:
KYCKLING:
600-800 gr kyckling filé
6-8 kycklingspett
MARINAD
2 vitlöksklyftor
1 tsk mald ingefära
2 msk honung
3-4 msk japansk soya
2-3 dl italiensk olivolja
FRITERADE GRÖNSAKER
400 gr paprika
400 gr zucchini
2 tsk fin mald kummin
2 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
2 tsk finmalen svartpeppar
1 tsk örtsalt
1 krm finmalen muscot
4 dl enkel rapsolja
|
Gör så här:
GÖR SÅ HÄR:
Gör marinaden. Spara hälften av marinaden till dipsås. Tag resten till marinad.
Skär kycklingfilén i 2 cm stora kuber. Träd upp den på ett blötlagtgrillspett av trä. Det blir 6-8 spett
Lägg den på en tallrik och pensla den med marinaden. Låt den ligga i marinaden i 2 timmar och vänd den flera ggr. Krydda den därefter med salt och svartpeppar och stek den i olivolja tills den är genomstekt. Håll spetten varma och gör under tiden de friterade grönskaerna.
Blanda all kryddorna i en bunke och skär grönsakerna i 1cm tjocka stavar. Rulla stavarna i kryddblandningen och fritera dem i rapsolja vid en temp av 180 grader i 10 minuter.
Låt dem rinna av och servera dem med dipsås, kycklingspett och kokt avorioris.
Vinförslag: Fruktigt rödvin eller torrt rosévin
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|