|
|
|
ENTRECOTE À LA BORDELAIS | | | |
|
|
Ingredienser:
450 gr entrecote, 60 gr smör, 60 gr scharlottenlök (eller gul lök),150 ml rött vin
10 st vitpepparkorn, 100 ml kalvfond
1 knippe med olika örter (timjan, oregano, rosmarin etc.)
Märgpipa (för att ge ca 200 gr märg)
1 tesked matolja, 1 tesked persilja , Salt och peppar
|
Gör så här:
Smält hälften av smöret i en såspanna, tillsätt löken och fräs i två minuter. Tillsätt vinet, örtknippet och de krossade pepparkorn. Låt koka och reducera med 1/3, tillsätt sedan kalvfonden. Koka på låg värme i ca 20 minuter och plocka sedan bort örtknippet. Tillsätt resten av smöret. Salta och peppra
Märgpipan placeras i en såspanna med lite kallt vatten. Koka upp och ta sedan bort pannan från plattan.
Smörj in köttet i olja och salt och stek sedan köttet på hög värme. Minst 2 minuter på varje sida. Låt köttet vila i några minuter innan du skär upp det så att inte köttsaften rinner ut.
Skär köttet i 4 diagonala skivor på ett serveringsfat. Torka märgpipan och skär upp den i bitar, tillsätt märgen i den varma såsen och häll sedan såsen över entrecoten. Garnera med persilja och vattenkrasse.
Vinval: Ett strävt rödvin med lite fruktighet helst från Nya Världen. Tex Cabernet/Merlot från Sydafrika eller Bulgarien
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|