|
|
|
KRYDDSTEKT KYCKLINGFILÉ MED ROSTADE GRÖNSAKER OCH YOGHURTSÅS | | | |
|
|
Ingredienser:
Ingredienser för 4 personer
4 kycklingfiléer (ca 650 g)
1 tsk svartpeppar
1 lagerblad
1/2 tsk timjan
smör till stekning
salt
Rostade grönsaker:
2 paprikor röd eller gul
1 zucchinni
1 stor gul lök
2-3 vitlöksklyftor
örtsalt
svartpeppar
Yoghurtsås:
1 schalottenlök, finhackad
3 dl kycklingbuljong
2 dl vispgrädde
1–2 msk mild vitvinsvinäger
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk normalsaltat smör
strösocker
salt och vitpeppar
maizenamjöl utrört i lite vatten
|
Gör så här:
Gör så här
1. Kycklingfilé: Sätt ugnen på 175°C. Putsa kycklingfiléerna. Stöt alla kryddor fint i mortel. Fördela kryddblandningen på filéerna och stek dem i smör/olja tills de fått fin färg. Lägg över dem på ugnsgaller och baka klara i ugn. Kärntemperaturen ska vara 75°C.
2. Rostade grönsaker: Höj ugnen till 225°C. Skär paprikor, lök, vitlök och zucchini i tunna skivor, Smörj en form med olivolja. Lägg i grönsakerna krydda med svartpeppar och örtsalt.
Ringla över lite olivolja. Stek i 30 minuter
3. Yoghurtsås: Fräs schalottenlök i smör i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt buljong. Låt koka ihop, tillsätt grädden. Låt sjuda ca 2 min. Tillsätt vinäger och red av med lite maizena till simmig konsistens. Häll över såsen i en mixer och tillsätt yoghurt, smör och socker. Mixa såsen slät. Smaka av med salt och peppar. Sila genom finmaskig sil. Vid servering: Hetta upp i en kastrull och mixa ytterligare.
Servering: Servera kycklingfilé med rostade grönsaker,ris och yoghurtsås.
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|