|
|
TIMJANKOKT LÅNGA/KOLJA | | | |
|
|
Ingredienser:
1 långa eller kolja 1-1,5 kg
1-2 fiskbuljongtärning
3 msk vatten
2 liter vatten
1 gul lök
2-3 msk torkad timjan
2 tsk vitpeppar
saften av 1/2 citron
Löksås:
1 stor gul lök
50 gr smör
3 msk vetemjöl
4 dl fiskbuljong
1 dl torrt vitt vin
1 dl grädde
salt
citronpeppar
persilja
|
Gör så här:
Rensa fisken och dela den i två bitar. Koka den i en rymlig kastrull tills ryggbenet släpper från fiskköttet. Låt den endast sjuda ej stormkoka. Det tar ca. 30 min. Sila ifrån 4 dl av buljongen.
Gör såsen genom att fräsa finhackad lök i smör och strö över vetemjöl. Fräs en stund och späd med vin och buljong. Häll i grädden och smaka av med salt och citronpeppar. Lägg i lite persilja (finklippt) när såsen är klar.
Servera med Petit Pois ( små gröna ärtor odlade på sydsluttning i min ekologiska odling)
Vinförslag: Vit Bourgougne på druvan Chardonnay eller en torr champagne
Smaklig måltid
Bengt Sundén
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|