Facebook   Instagram  

Vinexperten.se VARMRÖKT LAX MED LJUMMEN POTATISSALLAD

Linje
Ingredienser:

750 g rökt lax (helst varmrökt)

POTATISSALLAD
12 kokta färskpotatisar
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 tomat
2 msk hackad dill
1 rödlök
100 g plockad spenat
2 msk kapris
1 röd paprika
100 g machésallad (alternativt ekblad eller vanlig sallad)

VINÄGRETT
1 bifftomat
1 äggula
1 vitlöksklyfta
2 msk vitvinsvinäger
4 soltorkade tomater
2 msk chilisås
1 dl olivolja
Gör så här:

Skålla och kärna ur tomaten. Mixa äggula med vitlök, vinäger och tomat. Tillsätt de soltorkade tomaterna, chilisås och oljan. Krydda med salt och peppar. Ställ svalt.

Koka färskpotatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna något. Skala potatisen och skiva den i 3 cm tjocka skivor.

Finhacka schalottenlöken och vitlöksklyftan. Tärna tomaten. Blanda med potatisskivorna, salladen och övriga ingredienser. Rör ner vinägretten.

Skär laxen i fyra lika stora bitar och lägg på tallrikar. Fördela potatissalladen. Garnera och servera genast.



« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53