|
|
KYCKLING- OCH AVOKADOSALLAD | | | |
|
|
Ingredienser:
4 stora kycklingbröst
1 msk olja
1 tsk torkad oregano
2 stora avokador
½ melon
1 liten purjolök
Dressing:
2 vitlöksklyftor
4 msk olja
1 msk vinäger
Salt och peppar
|
Gör så här:
Gnid in den skinnfria sidan av kycklingbröstet med olja, oregano, salt och peppar. Värm upp en stekpanna eller en grill och stek kycklingen i 15 minuter. Vänd på delarna tills den är färdig. Låt dem kallna. Krossa under tiden vitlöken och blanda den till en pasta tillsammans med lite olja. Vispa i vinäger, resten av oljan, salt och peppar. Smaka av. Tag bort skinnet på kycklingen. Skär köttet i tunna strimlor och blanda det med dressingen. Strimla purjolöken och fräs den i lite olivolja. Dela avokadorna och tag bort kärnorna. Använd ett litet kuljärn och skopa ur fruktköttet så det blir runda bollar av avokadoinnehållet. Blanda dem försiktigt tillsammans med melon skuren i tärningar, purjolök och kycklingen. Severas med nybakade grahamsbullar och ett rosévin
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|