|
|
KYCKLING I VIN FRÅN FEHÉRVÁR | | | |
|
|
Ingredienser:
1 färsk kyckling, kycklinglår, eller kycklingfile.
200 gr champinjoner
200 gr rökt sidfläsk
3 dl torrt vitt vin
1-2 dl druvbrännvin(grappa ,cognac etc)
2 lagerblad
1 stor gul lök
timjan
salt
peppar
smör
|
Gör så här:
Stycka kycklingen. Använd gärna kycklinglår eller kyckling filé som gör receptet enklare men samtidigt inte riktigt lika genuint. Kycklingfilé kortar tillagningstiden avsevärt. Skiva smpen och tärna sidfläsket och löken. Fräs sidfläsket i lite smör. Tag upp och spara. Bryn därefter lök och svamp. Tag upp och spara. Stek kyklingbitarna som kryddas med rikligt med timjan och sal och peppar. Bland ned sidfläsk, lök och svamp. Lägg i lagerbladen och häll på vin och brännvin. Låt allt koka på svag värme tills köttet känns mört. Red grytan med mjöl och vatten.
Smaka av. Serveras med ris och paprika sallad.
Vinförslag: Vitt torrt vin eller fruktigt rödvin
Receptet kommer från Ungern, men är omarbetat av mig tillatt passa svenska råvaror
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|