|
|
FARSANS POTATISSALLAD | | | |
|
|
Ingredienser:
4 portioner
1 kg potatis
1 ägg
1 tsk fransk senap
0,5 tsk salt
2 kryddmått nymalen svartpeppar.
1 msk vinäger
4 msk italiensk olivolja
1 dl finstrimlad purjolök
|
Gör så här:
Skala och dela potatisen i fyra delar. Koka potaisen i lättsaltat vatten. Gör under tiden i ordning såseni matberedaren. Lägg ägget i kokande vatten och låt det koka i tre minuter. Gröp ur det löskokta ägget och bland med senap, salt och svartpeppar. Blanda ned vinäger och tillsätt oljan droppvis under omrörning. Allt detta göres i matberedaren. Låt den färdigkokta potatisen svalna tills den är ljummen. Häll då över såsen och rör om tillsammans med purjolöken.
Servera till rökt fisk, grillad kyckling eller rökt kalkonbröst.
Till samtliga rätter passar en halvtorr Riesling bäst, speciellt till de rökta rätterna.
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|