Facebook   Instagram  

Vinexperten.se FYLLDA SPÄTTAFILÉER

Linje
Ingredienser:

800 g spättafiléer (färska eller frysta)
½ citron
2 hårdkokta ägg
1 kruka basilika
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 ½ dl fiskbuljong (tärning+vitt vin)
1 dl grädde (eller mjölk)
2 msk maizenaredning för ljusa såser
10 svarta kärnfria oliver
Gör så här:

Portioner: 4
Lägg spättafiléerna på en skärbräda. Skala och tärna en halv citron. Ta vara på saften. Skala och finhacka äggen. Strimla basilikan. Blanda citron- och ägghack med hälften av basilikan. Smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen på spättafiléerna. Rulla ihop eller vik filéerna dubbla. Krydda dem med salt och peppar.
Lägg spättafiléerna i en traktörpanna. Häll över fiskbuljong, citronsaft och grädde eller mjölk. Sjud under lock ca 5 min. Strö över maizenaredning och sjud ytterligare någon minut. Skiva oliverna, strö dem och resten av basilikan över fisken.
Servera med ris och haricot vertes.
Vinförslag:
Ett torrt vitt vin med viss mineralton tex ett från Sicilien



« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53