|
|
|
FISKSOPPA PÅ MEDELHAVSVIS | | | |
|
|
Ingredienser:
300 g havskräftor, tångkrabbor eller liknande
1 färsk fänkål
3 tomater
300 g vit fisk, t ex torsk eller kolja
1 gul lök
2 potatisar
1 purjo
2 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
1 pkt saffran
Rouille:
1 potatis
1 msk tomatpuré
1 äggula
4 vitlöksklyftor
1,5 dl olivolja
citronsaft
salt och peppar
|
Gör så här:
1. Rensa, skölj och skär alla grönsaker i 3 cm stora bitar.
2. Stek skaldjuren i lite av olivoljan.
3. Koka en potatis och laga en Rouille genom att köra potatis, tomatpuré, äggula, skalad vitlök och olivolja i mixer eller food processor. Såsen skall vara helt slät och roströd. Smaka av med salt, peppar och citronsaft till dess smaken blir stark.
4. Koka soppingredienserna i en rymlig kastrull med lite vatten i 35-40 minuter. Passera soppan väl, eventuellt med mixer, tills den fått en tunn puréliknande konsistens. Tillsätt skaldjur och saffran.
5. Rosta brödet i skivor och servera soppan med Parmesanost och Rouille.
Vinförslag: Ett fruktigt rosévin från Provence eller Spanien
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|