Facebook   Instagram  

Vinexperten.se VININKOKTA PÄRON

Linje
Ingredienser:

1 flaska torrt enklet rött vin
3 msk citronsaft
2,5 dl socker
1 kanelstång
6-8 stora fasta päron, skalade och urkärnade i halvor
Gör så här:

Koka upp vinet, citronsaften och kanel till sockret är smält. Lägg i päronhalvorna och låt dem koka i 20- 30 min tills de är mjuka men ej mosiga.. Kontrollera med en bordskniv som skall tränga in i päronet relativt lätt.. Kyl dem tills de ljumma. Servera dem med vispgrädde eller glass och lite utav spadet. Denna dessert kan lagas dagen för den serveras. Päronen förvaras då i lagen i kylskåp och värms upp innan servering.
Ett sött vitt vin från Rhonedalen eller Loiredalen, Frankrike smakar bra till.


« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53