|
|
BASILIKAMARINERAD BIFF FRÅN PIEMONTE | | | |
|
|
Ingredienser:
1,5 kg ryggbiff eller rostbiff
2 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
Marinad:
1 kruka färsk basilika finhackad
0,5 dl olivolja av hög kvalité
2-3 msk äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
1 krm tryffelolja
2 krm salt
1 krm vitpeppar
Ugnstemp: 125 grader
|
Gör så här:
Salta och peppra köttet. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av steken.
Lägg steken i en ugnseldfastform, och stek tills termometern visar 65 grader.
Låt köttet kallna. Skär upp köttet i tunna skivor och lägg det på ett uppläggningsfat.
Blanda och häll över marinaden. Servera med ”Min bästa risotto” och lite sallad.
Vinförslag: Ett Barolovin eller Barbarescovin från Piemonte, Italien
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|