Facebook   Instagram  

Vinexperten.se GREKISKT LANTBRÖD

Linje
Ingredienser:

100 g jäst
1½ msk salt
1/2 l ljummet vatten +1/2 liter lättfil
3 msk olivolja
2-3 hg grovt grahamsmjöl
ca 1,5- kg vetemjöl special
(1 dl solrosfrön)
Gör så här:

Grekiskt lantbröd tar lite längre tid att göra, men det är så gott att det är värt det extra besväret. Tillhör absolut ett av mina favoritbröd.
Smula ner jäst i en bunke, häll i salt och vatten. Rör om och tillsätt oljan och ev solrosfrön. Häll i mjölet och arbeta till en fast deg. Låt degen jäsa i 30 min. Knåda degen igen och låt jäsa i ca 1 tim. Knåda sedan degen ytterligare en gång och forma till två limpor. Låt jäsa i 1 tim på plåten. Grädda längst ner i ugnen på 200-225° tills brödet fått en gyllenbrun färg (ca 10 min) och sänk värmen till 175°. Gräddas totalt 1 tim. Ta ut brödet och pensla med vatten.

« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53