|
|
|
RENGRYTA | | | |
|
|
Ingredienser:
8 hg fryst renskav
2 gula lökar
2 morötter
25 g smör
1 buljongtärning
1-2 msk vetemjöl
6 vitpepparkorn
1 lagerblad
2 dl vispgrädde
200-300 g höstkantareller eller trattkantareller.
1 hackad schalottenlök
2 msk smör
|
Gör så här:
1. Skär köttet i små strimlor och bryn omsorgsfullt, 10-15 minuter, i smöret i stekpanna på hög, men inte högsta värme. Rör om då och då.
2. Skala och tärna lök och morötter grovt och låt bryna med i pannan. Pudra över 1-2 msk vetemjöl, rör om och bryn ytterligare någon minut.
3. Koka ur pannan med lite vatten och häll sedan över kött och sky till en kastrull eller gryta. Krydda med salt och peppar och tillsätt lagerblad och buljongtärning. Späd med så mycket vatten att det nästan täcker och sjud på låg värme 1,5 timme.
4. Tillsätt grädde och koka utan lock tills konsistensen är lagom tjock.
5. Smaka av och servera med höstkantareller eller trattkantareller frästa i smör med hackad schalottenlök.
Vinförslag. Här passar druvan Pinot Noir. Ett vin från Bourgogne, Frankrike.
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|