Facebook   Instagram  

Vinexperten.se GRÖNSAKSMÄSTARENS FAVORITPASTA

Linje
Ingredienser:

300 g Tagliatelle
1 squash
3 morötter
3 gula lökar
smör eller margarin
2 dl grönsaksbuljong
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk vetemjöl
ca 200 g dessertost, naturell
salt, vitpeppar
gurkmeja (ger gul färg på såsen)
persilja
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.
Gör så här:

Börja med garneringen:
Skala squash och ansad morot i långa strimlor. Förväll snabbt i lättsaltat vatten. Forma till morotsrosor och squashblad.
Sås:
Skär squash i cm-stora tärningar, strimla ansade morötter. Skala och grovhacka löken. Fräs squash, morot och lök i matfettet i en gryta. Tillsätt buljong och låt det koka ca 5 minuter.
Blanda mjöl och matlagningsyoghurt. Häll redningen över grönsakerna under omrörning. Koka upp och låt koka ca 5 minuter. Rör om då och då. Ta såsen från värmen och rör i osten. Smaksätt med salt och kryddor.
Servera såsen till nykokt Tagliatelle. Garnera med morotsrosor, squashblad och persilja.
(Matlagningsyoghurt och buljong kan bytas ut mot mild yoghurt och matlagningsgrädde.)
Ett milt och fruktigt vitt vin eller rosévin passar till

« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53