|
|
|
LAMMKOTLETTER MED OLIVSÅS | | | |
|
|
Ingredienser:
4 st dubbla lammkotletter,1 msk smör,1 tsk salt
1 tsk svartpeppar,1 tsk tsk rosmarin
Olivsås: 1 st vitlöksklyfta,1/2 dl olivlag,1 tsk vinäger eller 1 msk vin
2 dl creme fraiche,1 tsk rosmarin,1 krm svartpeppar
1 dl urkärnade och skivade kalamataoliver
Tillbehör: kokt tagliatelle, sallad
|
Gör så här:
1. Skär ev några små snitt i fettkanterna runt kotletterna för att undvika att de ska dra ihop sig under stekningen. Bryn smöret och stek kotletterna 3–4 minuter på var sida. Krydda med salt, peppar och lite finstött rosmarin. Håll kotletterna varma under folie.
2. Pressa ner vitlöksklyftan i stekpannan och låt den fräsa helt kort i kotletternas stekfett. Vispa ur pannan med olivlagen och vinägern(vin). Häll stekskyn genom en sil ner i en sås kastrull.
3. Vispa i creme fraiche, rosmarin och nymald svartpeppar. Låt såsen småkoka knappt 5 minuter. Tillsätt de skivade oliverna och ta kastrullen från värmen. Servera såsen genast till kotletterna med nykokt tagliatelle.
Det är viktigt att använda just kalamataoliver till såsen. De har en speciell, lite syrlig smak som gör rätten extra god. De brunröda grekiska kalamataoliverna säljs i de flesta livsmedelsbutiker både på burk och i lös vikt.
Bjud gärna sallad till.
Vintips: Ett relativt kraftig rödvin helst från druvan Sangiovese eller Cabernet Sauvignon
Ett vin från Toscana Italien eller Bordeaux i Frankrike
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|