Facebook   Instagram  

Vinexperten.se BRYSSELKÅLSOPPA MED SPAGHETTI

Linje
Ingredienser:

1 stor gul lök
olivolja eller smör
1 –2 dl spaghetti klippt i 3 cm bitar
5-6 dl bryssekål (eller 250 gr fryst)
8 -9 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
0,5- 2 dl mellangrädde
Gör så här:

Skala och skiva löken. Fräs den i oljan eller smöret tills den blir mjuk men ej brun.

Dela brysselkålen i halvor. Om du har färsk brysselkål så kan den fräsa lite med löken. Tillsätt buljong och spaghetti (djupfryst brysselkål). Låt soppan koka i 10 min. Tillsätt lite grädde när soppan är färdigkokt. Serveras med riven stark ost (prästost eller parmesan).

Vinförslag: Torr sherry, eller en Tokay pinot gris vin från Alsace, Frankrike.


« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53