|
|
BRYSSELKÅLSOPPA MED SPAGHETTI | | | |
|
|
Ingredienser:
1 stor gul lök
olivolja eller smör
1 –2 dl spaghetti klippt i 3 cm bitar
5-6 dl bryssekål (eller 250 gr fryst)
8 -9 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
0,5- 2 dl mellangrädde
|
Gör så här:
Skala och skiva löken. Fräs den i oljan eller smöret tills den blir mjuk men ej brun.
Dela brysselkålen i halvor. Om du har färsk brysselkål så kan den fräsa lite med löken. Tillsätt buljong och spaghetti (djupfryst brysselkål). Låt soppan koka i 10 min. Tillsätt lite grädde när soppan är färdigkokt. Serveras med riven stark ost (prästost eller parmesan).
Vinförslag: Torr sherry, eller en Tokay pinot gris vin från Alsace, Frankrike.
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|