Vinexperten.se UNGERSK GULASCH

Linje
Ingredienser:

600 g oxkött
t ex fransyska eller oxlägg
4 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk mejram
1 tsk kummin
1 msk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1-2 röda eller gula urkärnade paprikor
salt och peppar
ev.lite grädde

Gör så här:

1. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs i lite olja på låg värme i en stekgryta.
2. Skär köttet i stora tärningar. 3. Fyll under omrörning på grytan med salt, paprikapulver, tomatpuré, paprikan skuren i bitar, lagerblad, kummin samt mejram. Späd med vatten tills det står ungefär 5 cm ovan botten i grytan. Lägg ned köttet och sjud under lock i cirka 1 timme.
4. Känn på köttet med en gaffel. När det är mört serveras gulaschen med en klick gräddfil, nudlar, ris, kokt potatis.

Gulasch är en mustig rätt, lagad på nötkött, rikligt med lök och paprika, både pulver och färsk. Den försiktiga kryddningen med kummin och mejram ger en smak som går väl ihop med ett mustigt rött vin med liten stävhet. Vill man dricka öl till Gulaschen, passar ett mörkt öl med medelstor beska bra.
Vinförslag:
RÖDA VINER, medelfylliga , gärna fruktiga viner


« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Sundén Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2017-11-15 20:13