|
|
PALSTERNACKSSALLAD MED RUSSIN | | | |
|
|
Ingredienser:
3-4 palsternackor (ca 400 g)
½ gurka
2 dl matlagningsyoghurt(naturell youghurt)
rivet skal av 1/2 citron
½ tsk salt
½ tsk mald koriander
1 krm mald ingefära
1 msk honung
2 msk russin
några blad färsk persilja
|
Gör så här:
Skala och skär palsternackorna på längden i skivor och dela dem eventuellt i smalare bitar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 8 min. Häll av vattnet och spola dem med kallt vatten.
Blanda samman yoghurt, citronskal, salt, koriander, ingefära, honung och russin. Vänd i palsternackan och gurkstrimlorna. Låt salladen stå kallt ett par timmar. Garnera med persiljeblad.
Salladen är god till bl a grillad kyckling, biff eller kassler.
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|