Facebook   Instagram  

Vinexperten.se STEKT FLÄSKFILÉ MED SCHALOTTENLÖK OCH SVAMP

Linje
Ingredienser:

700 g fläskfilé
1 msk olivolja eller smör
8 schalottenlökar eller annan smålök.
200 g färska champinjoner
2 dl enkelt rödvin
2,5 dl kalvbuljong eller oxbuljong
(mjöl+ vatten + grädde)
Gör så här:

1. Koka samman vin och buljong i en kastrull så att såsen blir koncentrerad. Skala och hacka löken. Rensa och skiva svampen.
2. Fräs svampen tills den fått lite färg, tillsätt löken och fräs i 2 minuter. Lägg upp lök och svamp på ett serveringsfat.
3. Skär fläskfilén i små skivor krydda med salt, svartpeppar och stek i olja eller smör i en stekpanna. Tag upp och arrangera med löken och svampen.
4. Servera köttet med råstekt potatis alternativt kokt.
Krydda såsen med salt, färsk svartpeppar och salvia. Red såsen med mjöl,vatten+grädde.
Vinförslag är ett kraftigt rött chiantivin eller ett bra rödvin från Portugal.

« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53