Facebook   Instagram  

Vinexperten.se SPANSK KÖTTGRYTA

Linje
Ingredienser:

5-6 hg grytbitar av nöt
5 msk olivolja
2 gula lökar
2 hg katrinplommon
1 flaska torrt vitt vin
1 tsk kanel
salt
grovkrossad peppar
1 dl cognac
Gör så här:

Hacka löken och bryn i lite av margarinet. Tillsätt katrinplommonen. Bryn köttbitarna gyllenbruna. Blanda ihop köttet med lök och katrinplommonfräset. Slå över vinet och låt allt småkoka tills köttet är mört och katrinplommonen kokat till mos. Krydda med salt , peppar och kanel. När grytan nästan är klar, häll i cognacen och låt det koka några minuter. Servera med ris.

Passande vin: Fylligt vin från Spanien gärna från Ribera del Duero


« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2018-11-14 20:38