|
|
MIN PAPRIKASALLAD | | | |
|
|
Ingredienser:
3 stora paprikor, röda, gula, orange eller gröna.
0.5 dl extra virgin olivolja Italiensk helst från Apulien.
1 tsk salt och en pressad vitlöksklyfta.
|
Gör så här:
Ställ paprikorna i ugnen i 175 till skinnet börjar bubbla. Blanda salt och vitlök med olivolja.
Tag ut paprikorna och skär dem i strimlor. Lägg ned dem varma i olivoljemarinaden. Låt salladen stå svalt några timmar innan den serveras.
Mycket vin vänlig sallad som passar till det mesta.
Mycket bra till grillade kötträtter.
Är framför allt bra till robusta kryddiga vita viner som de som kommer från Alsace, Frankrike eller norra Italien. men även kraftiga robusta röda viner.
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|