|
|
KÖTTGRYTA FRÅN PROVENCE | | | |
|
|
Ingredienser:
2 gula lökar
2 msk olivolja
2 msk smör
600 gr grytbitar av nöt
200 gr färska champinjoner
2 köttbuljongtärningar.
1 dl svarta oliver
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
2 dl vitt vin
4 dl vatten
1-2 dl mellangrädde.
2 msk mazienamjöl + lite kallt vatten
salt
peppar
|
Gör så här:
Skär de skalade lökarna i tunna skivor. Bryn grytbitarna i smör i en het gjutjärnspanna.
Lägg över i en gryta. Bryn löken gyllenbrun i olivoljan i medelvärme. Lägg över i grytan.
Slå i vinet, vattnet, buljongtärningar, oliver, champinjoner, örtkryddor + lite salt och svartpeppar. Koka i minst 1-1,5 timmar tills köttet känns mört. Slå i grädden och Maziena redningen. Låt allt koka upp. Mer salt? Peppar?
Servera med ris eller pasta.
Vilket vin?
Ett vin på Syrahdruvan brukar passa fint. Syran i vinet brukar matcha grädden och örtsmaken.
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2019-02-04 07:21
|
|
|