|
|
|
KRYDDIG MANGOLAX MED ROTFRUKTER | | | |
|
|
Ingredienser:
3 små palsternackor eller 2 stora ( kan utbytas mot rotpersilja, svartrot)
2-4 msk olivolja (helst från Ligurien)
1 stor mogen mango
8 hg laxfilé
1lime eller ½ citron
1-3 tsk curry
1-2 tsk paprikapulver
1-2 tsk färsk malen svartpeppar.
1-2 tsk örtsalt eller vanligt salt.
|
Gör så här:
Koka palsternackorna (rotpersilja,svartrot) nästan mjuka i lätt saltat vatten.
Lägg dem i en smord form. Strö på lite, curry, salt, peppar, paprika. Skala mangon fördela den i småbitar över rotfrukterna. Dela laxen i av långa skivor 2 cm tjocka skurna tvärs över filen: Ta bort skinnet! Lägg laxe over mangon så att den täcks. Droppa lime eller citron saft över. Strö på resten av curry, salt, peppar och paprika över laxen. Häll till sist över olivoljan. Grilla i 200 ugn i ca 20-30 min.
Serveras med: Cremefraiche som kryddas med dill, citronpeppar och örtsalt.
Avorioris, råris eller annat ris smakar bra till.
En grönsallad gör måltiden nästan komplett!
Det som saknas är det viktigaste: Ett gott vin!
Vinförslag: En torr eller nästan torr Riesling från Alsace, Frankrike.
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|