|
|
|
KRYDDIG KYCKLINGPAJ | | | |
|
|
Ingredienser:
Pajdeg
1dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
100 gr smör
1 dl iskallt vatten
1 krm salt
Fyllning
3 kycklingfileér, helst färska.
2-4 msk olivolja extra virgin, helst italiensk.
1 liten purjolök i strimlor.
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 gul och 1 röd paprika i strimlor.
10-15 svarta oliver utan kärnor.
1-2 tsk torkad finstött rosmarin.
1-2 tsk torkad finstött timjan.
1 tsk finstött svartpeppar.
2-3 dl riven lagrad prästost.
4 ägg
3 dl helmjölk
1-2 tsk salt
|
Gör så här:
Arbeta ihop smör och mjöl till en grynig massa i en matberedare, tillsätt iskallt vatten och salt. Kavla ut degen i en smord form. Ställ formen i kylskåp i minst 30 min. Nagga degen. Eventuellt så kan Du nu förgrädda degen i 10 min i 200 grader. Den blir då extra frasig.
Skär kycklingen i strimlor. Stek strimlorna i olja. Tillsätt purjolök, vitlök, och paprika. Låt allt fräsa i några minuter. Lägg över allt i pajformen. Strö över oliver, ost och samtliga kryddor utom saltet.
Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll smeten i pajformen. Grädda i 200 graders ugnsvärme i 35-45 minuter.
Serveras med en blandad sallad, tomater, paprika, gurka och sallads kål.
Alternativt en lök och tomatsallad med färsk basilika.
Eller en fransk ostsallad.
Dressing i båda fall bestående av olivolja från Umbrien, citronsaft, balsamvinäger, italiensk salladskrydda lite socker och lite örtsalt.
Vinförslag: Ett ej för kraftigt rödvin. eller ännu hellre ett rosévin. Även ett torrt vitt vin kan passa. Prova!
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|