Facebook   Instagram  

Vinexperten.se MANDELSKORPOR A LA SIENA

Linje
Ingredienser:

150 g hel mandel
25 g flagad mandel
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal av en citron
1 droppe bittermandelolja
1 krm salt
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Vin Santo
Gör så här:

Rosta den hela mandeln i ren torr stekpanna. Dela äggen. Rör ihop äggulor, strösocker, vaniljsocker, citronskal och bittermandelolja till en luftig smet. Vispa äggvitorna med salt till hårt skum och vänd i. Hacka den rostade mandeln grovt och blanda i. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ned i smeten. Forma två längder garnera med den flagade mandeln och grädda i 175° i 35 min. Skär snittar efter längderna svalnat.
Torka dem i ugnen i 10 minuter
Vin Santo är ett gott, men ganska dyrt, italienskt dessertvin. Det kostar knappt 100:- för en halvbutelj, och är inte billigare i Italien. Vinet tillverkas av lufttorkade druvor, dvs. russin! Servera det kylt och doppa mandelskorporna i vinet. Njuuut! (Att doppa mandelskorpor i Vin Santo är en lokal sed från Sienna.)


« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53