Facebook   Instagram  

Vinexperten.se ITALIENSK KALVGRYTA

Linje
Ingredienser:

1 kg grytbitar från gödkalv
2 hg kryddig rökt skinka
2 små gula lökar
2 vitlöksklyftor finhackad.
1,5 dl vispgrädde
0,5-1 dl Extra Virgin olivolja
1dl sött maderiavin
1 msk hackad färsk salvia
eller 1-2 tsk torkad salvia
0,5 tsk finstött torkad rosmarin
1 tsk örtsalt
1sk finstött svartpeppar
köttbuljongtärning
finhackad persilja
Gör så här:

Kalvköttbitarna bör vara skurna i 1,5 cm stora kuber. Bryn först lök och vitlök i en stekpanna. Flytta över dem i en stor järngryta. Bryn sedan kalv bitarna i resten av oljan i en het stekpannan. Flytta över dem i järn grytan och tillsätt
grädde, vin, kryddor och buljongtärning. Låt allt puttra på svag värme tills köttet är mört. 30 min till 1,5 tim, beroende på köttets kvalite. När köttet är klart tillsätts den finskurna skinkan och lite färsk finhackad persilja.
Serveras med pasta eller pressad potatis och paprikasallad.
Detta är en utsökt bjudrätt, eftersom smaken är delikat och att den kan göras i ordning i förväg. Smakar bäst med ett rött italiensk vin gjord på sangiovesedruvan eller ett kryddigt rieslingvin från Alsace.


« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53