|
|
SVARTKÅL MED PARMESANOST | | | |
|
|
Ingredienser:
Svartkål
Svartkål är en korsning mellan grönkål och savojkål. Mycket vanlig i regionen Toscana, Italien.
Den kan användas som grönkål i sallader, soppor och stuvningar. Här kommer ett av mina recept.
Svartkål med parmesanost
(tillagningstid 15-20 minuter)
Ingredienser:
300gr svartkål
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 dl grönsaksbuljong från tärning
2 dl ekologisk vispgrädde
1 dl riven parmesanost
Rostade pinjenötter
|
Gör så här:
Gör så här.
Strimla svartkålen fint och ta bort den grova mittendelen. Fräs lök, vitlök och kål några minuter i olivoljan. Häll i buljongen och grädden. Koka på svag värme i några minuter. Blanda ned parmesanosten. Krydda med salt och svartpeppar. Rosta pinjenötterna i en het torr stekpanna.
Servera rätten överströdd med pinjenötter som ensam vegetarisk rätt eller som tillbehör till kalkonpastrami alternativt någon kryddig god korv
Vinförslag: Chianti Classico från Toskana
Smaklig måltid
Bengt Sundén
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|