|
|
BONDBÖNSOPPA FRÅN APULIEN | | | |
|
|
Ingredienser:
Bondbönor skalade 0,5 liter
Pancetta 2 hg (eller rökt sidfläsk) i tärningar
1 gul lök tunt skivad
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
1 stor röd paprika tärnad
1 buljongtärning
2dl vitt torrt vin
1 liter vatten
persilja
riven pecorinoost
|
Gör så här:
Börja med att förvälla de spritade bönorna i 5 minuter. tag bort det yttre skalet. 8 dl bönor ger 5 dl skalade bönor.
Fräs den skivade löken tillsammans med det rökta fläsket(PANCETTA)
Tillsätt vinet och låt detta sjuda i 10 minuter.
Tillsätt paprika, bondbönor,vatten och alla kryddor utom persilja, Koka i 15 minuter. Innan servering tillsätts persiljan.
Pecorinoosten strös över soppan vi serveringen.
Ett mörk bröd och fruktigt vitt vin passar till denna utsökta soppa
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|