Facebook   Instagram  

Vinexperten.se ITALIENSKA PANNBIFFAR MED TOMATSÅS

Linje
Ingredienser:

Biffar:
0,5 kg blandfärs
1 ägg
1 knippa finhackad persilja
1 gul lök finhackad
0,5 dl ströbröd
1 msk oregano
1 tsk timjan
1 vitlöksklyfta pressad
1 mozzarellaost
Olivolja
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar malen
1-2 msk olivolja
Tomatsås
1 liten purjolök
1 liten röd parika
1 liten zucchini
olivolja
2 vitlöksklyftor
0,5 kg tomater
2-3 msk grädde
Salt, svartpeppar, socker
Färsk basilika
Gör så här:

Blanda alla ingredienser till biffarna mycket noga. Rulla biffarna till stora pannbiffar. Lägg dem i en ugnseldfast form, som är oljad med olivolja. Stek dem i ugnen i 200 graders värme i 25-35 minuter.
Hacka grönsakerna ganska fint och stek dem i olivolja. Mixa sönder tomaterna och häll dem i grönsaksblandningen. Låt allt koka i en gryta i minst 30 minuter. Mixa såsen slät, värm den försiktigt och smaka av den med lite socker, salt och svarteppar. Slå i lite grädde för att runda av smaken och strö över färsk finhackad basilika vid serveringen.. Serveras med ris eller potatis och en sallad.
Och ett gott italiensk rödvin…..tex ett vin från distriktet Marche

« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53