Facebook   Instagram  

Vinexperten.se BRUNNSVILLANS DINKELBRÖD

Linje
Ingredienser:

BRUNNSVILLANS DINKELBRÖD
Ingredienser.
6dl dinkelfullkornsmjöl
6dl kokande vatten
1,5 msk salt
1liter ljummet vatten
75 gr jäst
4 msk smält honung
1 dl extra virgin olja (italiensk)
2 dl solrosfrön
1 kg siktat ekologiskt dinkelmjöl
vetemjöl special
Gör så här:

Gör så här:
Mät upp dinkelfullkornsmjöl och salt i kastrull. Slå över 6 dl kokande vatten och rör om noga. Låt blandningen stå tills den är under 30 grader(1-2 timmar) tillsätt fingerljummet vatten, olivolja solrosfrön i matberedare, Blanda noga och tillsätt det siktade dinkelmjölet och sen vetemjöl special i så stor mängd att det nästan släpper väggarna i bunken. Degen skall vara lite lös.
Låt allt jäsa i minst 30 min. Baka ut det till tre limpor som läggs i tre smorda 2 liters formar.(ev behövs mer vetemjöl vid utbakningen)
Låt formarna jäsa i minst 30 min. Grädda i 15 min i 225 graders ugn, och sänk sedan till 175 grader i ytterliggare 45 min. Totalt 60 min . Tag ut bröden och pensla dem flera ggr. med vatten.
Smaka och njut. Skiva brödet och frys in det i täta påsar(det som inte äts upp direkt)

« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53